There was an error in this gadget

Sunday, August 14

Gemuk, Gemuk Air, Gemuk Jadi Kurus

 Bestt kann nampak pizza kat atas tuee...memang best time makan tapi bile selalu makan badan boleh naik berganda-ganda....Kalo macam aku ni, agak menggemari la piza, dah pergi makan pizza order tak beragak. selalu aku akn tambah cheese ape tah nama die tak ingat yang kalau kat pizza hut tuh tambah lagi 5 ringgit kot....

Mana tak gemuknyaa orang makan pizza yang biase2 je ko bantai order bercheese bagai..tapi aku pelik la, kenapa wanita terutamanya aku la kn cepat benar naik badan...makan sket je badan mesti jadi tembam berat mesti bertambah2 sampai terbalik meter timbang tuh kot....tapi kalau orang laki aku tengok sekali makan lunch nasi tinggi macam bukit tapi diorang tetap tak naik badan jugakkk...mungkin naik tang perut je kot....Tapi perempuann kalo sehari makan nasi sampai tiga kali xmasuk lagi segala mak nenek jajan aiskrim seme mahu naik berkilo-kilo....

Ada orang cakap orang yang gemuk comell...betull ker???Mungkin sesetengah orang je kot gemuk tu cantikk....Xsemua lelaki suka perempuan yang kurus tinggi pinggang macam kerengga sebab ada jugak lelaki yang suke perempuan yang gemukk..Tapi kalau terlebih gemuk pun sebenarnya xelok juga untuk kesihatan kitaa....Ni nak dekat2 dengan raya nih aku cukup bimbang laaa..Tiap tahunn azam nak diet, time puasa kononn makan xnak bertambah sahur nk minum air je...Tapi aku tengok dah separuh bulan ramadhan dah tapi diet nye tak on2 lagii..huahua....raya nanti mana nak tahannye dengan rendang, sate, ketupat, lemang, nasi dagang, nasi minyak,.,,fuhhh..semua tuh menggugat nafsu dan imann.....

Tapi tak perr,, kite bolehh makan semua makanan yang lazat itu, tapi dengan syarat biarla memadai kann?? tak kan la nk makan semua makanan yang ada depan mata...Mungkinn kite bolehh amik sedikit sahaja bagi setiap makanan untuk mengelakkan dari berat badan naik..Nanti klo tak makan kang, kempunan pulakk.ha, sape nak jawab???.Tapi ape yang aku pelikk kenapa perempuan cepat je naik badannn kannn??Mungkin disebabkann perbezaan kadar metabolisme antara perempuann dan lelakii....ni ape yang aku ingat time belajar bio dluu..hhaa...

Soo, mulaii dari sekarangg ayuhhhh kaum2 perempuann kite tampil cntik dan bergayaaa supaya tidak dipandang hinaaa olehh masyarakat....hahaha....

5 comments:

  1. yups
    makan jer apa pun asalkan tahu jumlah kalori diambil dan berpada2
    :-)

    ReplyDelete
  2. yeahhhh!! hidup untuk makan!....jap....ke "makan untuk hidup"??....hmmmm....abaikan..hahaha

    singgah2 la sini :)

    ReplyDelete
  3. makanan yang sebabkan penyakit jangan lah berlebihan... kasihani la orang tersayang :)

    ReplyDelete

Jangan segan tinggal komen yaa