There was an error in this gadget

Wednesday, September 28

datang balik.

erm,,..dah lama x update blog...lepas raya langsung xbukak..bkn ape ...bz nye memanjang...bkn bz ape pn sgt,,..tp xde feel nk update blog lgii..bz dengan bisnes yg bruu je nak maju...hahaha..maju kerr..??xla..sy bdk baru belajar....nntii akan diupdate pasal bisness yang sangat bestt ini....sekarang pun aku tengah sibukk dengan bisness yang baru je nk mulaa.....ok...tq!

Thursday, August 18

SAYA BLOGGER PRIHATIN

Santai Bersama BEN ASHAARI

Ini adalah segmen anjuran bro Ben Ashaari.

Di bulan Ramadhan yang mulia ini, marilah sama2 menabur bakti kepada saudara2 kita yang berada di Somalia. Kasihanilah mereka. Jika berminat untuk menderma sila klik link di bawah.



Wednesday, August 17

penantian itu suatu penyeksaannn...

              Betull kata pepatah penantian itu suatu penyeksaann......
Aku dan kawan-kawan sudah lama menantiii..
Bila keluarnye borang pengisian penempatan mengajar kami
Sampai bila kami hrus menunggu
Kenapa ada ura-ura mengatakan lambakan guru sekarang
kami yang memang telah diajar dalam bidang pendidikan 
di anak tirikannn..
sedangkann banyakk ruang kosong diberikan kepada GSTT
apa nasib kami sebagi GST...???
kenapa kami perlu bersaing dengan pelajar diploma pendidikan..??
sedangkan kami memang dari tahun pertama universiti dididik menjadi tenaga pengajar
kenapa sampai sekarang tiada berita berhubung isu posting
apa yang kami dengar semua perkara yng negatif
yang menyakitkan telingaaaa...
yang menguji kesabaran kami sebgai pendidikk. 
ya allahh kami memohon kepadamu bahawa berilahh kami rezeki dlaam berposting
smeoga urusan kami dipermudahkan seperti orang-orang sebelum kami..
Aminnn....
Luahan hati penganggur yang sudah tidak thn menganggur lagi...~

Tuesday, August 16

Nak berdakwah jangan kutuk orang lainn..!

Dah macam jadi trend skarang ni kann banyak je video2 agama yang diupload dekat facebook or laman sosial yang lainn..Kebanyakkannya mempunyai unsu-unsur yang agak kelakar dan lucu..Sebab itulah ceramah agama tersebut jadi menarik dan tidak boring.Kalau tak, tak akan mendapat smabutan yang memuaskan..Tapi sekarang nih aku lihat banyak video-video ceramah agama yang agak kelakar tetapi pada mase yang sama ianya seperti hendak ditujukan kepada individu-individu tertentu melalui perli secara halus...

Aku tak nak lah sebut kan ustaz mana or tajuk ceramah pam tapi sejak kebelakangan ni aku banyak terjumpa ceramah agama yang banyak memerli kerajaan kita sekarang ini, or parti - prti politik..Semestinya penceramah itu datang dari parti bertentangan sebab itu banyak ceramah agamanya terdapat unsur-unsur memerli dan penonton berderai ketawa..Apakah sopan kita sebagai umat islam begitu,...??Adakah kita telah menyalahgunakan ilmu yang kita ada..tepuk dada tanyalah minda anda...


"Saya lihat ramai orang politik membuat syarahan agama tanpa tauliah. Syarahan agama yang mempunyai kepentingan politik sepatutnya tidak boleh dipercayai.


 Kata-kata diatas aku petik dari paper berita harian beberapa minggu yang lepas yang man datangnya dari Dr Mahathir Mohamad...Aku bersetuju dengan kata2 beliau sebab skarang nih aku tengok banyak ceramah yang kononnye bertajuk keagamann tetapi bila kite dengar ianya sebenarnya banyak yang berkaitan dengan politik..Bagi aku politik is politik kenapa harus dicampurkan dengan agama...????

Apepun biarlah kita tahu menjaga diri kita agar tidak terkeluar dari batas2 kita sebagai umat islam..~




Sunday, August 14

Gemuk, Gemuk Air, Gemuk Jadi Kurus

 Bestt kann nampak pizza kat atas tuee...memang best time makan tapi bile selalu makan badan boleh naik berganda-ganda....Kalo macam aku ni, agak menggemari la piza, dah pergi makan pizza order tak beragak. selalu aku akn tambah cheese ape tah nama die tak ingat yang kalau kat pizza hut tuh tambah lagi 5 ringgit kot....

Mana tak gemuknyaa orang makan pizza yang biase2 je ko bantai order bercheese bagai..tapi aku pelik la, kenapa wanita terutamanya aku la kn cepat benar naik badan...makan sket je badan mesti jadi tembam berat mesti bertambah2 sampai terbalik meter timbang tuh kot....tapi kalau orang laki aku tengok sekali makan lunch nasi tinggi macam bukit tapi diorang tetap tak naik badan jugakkk...mungkin naik tang perut je kot....Tapi perempuann kalo sehari makan nasi sampai tiga kali xmasuk lagi segala mak nenek jajan aiskrim seme mahu naik berkilo-kilo....

Ada orang cakap orang yang gemuk comell...betull ker???Mungkin sesetengah orang je kot gemuk tu cantikk....Xsemua lelaki suka perempuan yang kurus tinggi pinggang macam kerengga sebab ada jugak lelaki yang suke perempuan yang gemukk..Tapi kalau terlebih gemuk pun sebenarnya xelok juga untuk kesihatan kitaa....Ni nak dekat2 dengan raya nih aku cukup bimbang laaa..Tiap tahunn azam nak diet, time puasa kononn makan xnak bertambah sahur nk minum air je...Tapi aku tengok dah separuh bulan ramadhan dah tapi diet nye tak on2 lagii..huahua....raya nanti mana nak tahannye dengan rendang, sate, ketupat, lemang, nasi dagang, nasi minyak,.,,fuhhh..semua tuh menggugat nafsu dan imann.....

Tapi tak perr,, kite bolehh makan semua makanan yang lazat itu, tapi dengan syarat biarla memadai kann?? tak kan la nk makan semua makanan yang ada depan mata...Mungkinn kite bolehh amik sedikit sahaja bagi setiap makanan untuk mengelakkan dari berat badan naik..Nanti klo tak makan kang, kempunan pulakk.ha, sape nak jawab???.Tapi ape yang aku pelikk kenapa perempuan cepat je naik badannn kannn??Mungkin disebabkann perbezaan kadar metabolisme antara perempuann dan lelakii....ni ape yang aku ingat time belajar bio dluu..hhaa...

Soo, mulaii dari sekarangg ayuhhhh kaum2 perempuann kite tampil cntik dan bergayaaa supaya tidak dipandang hinaaa olehh masyarakat....hahaha....

Saturday, August 13

Takut.. Muka Dikoyak Beruk!!!

Tadi tengah baca2 paper online, terkejut tengok berita ni. Kesian. Eeee. Minta2 lah dijauhkan daripada Allah s.w.t


BOSTON: Seorang wanita yang wajahnya dikoyak cimpanzi menjalani perubahan menakjubkan selepas menjalani pembedahan pemindahan wajah sepenuhnya.
Carla Nash, 57, hilang hidung, mata, bibir dan mulutnya dalam serangan menakutkan itu. Bagaimanapun, selepas pembedahan selama 20 jam, ibu kepada seorang anak itu boleh bertutur dan merasa semula.

Wajah barunya itu didedahkan di televisyen, semalam selepas pakar bedah memberinya wajah yang didermakan Mei lalu. Carla, yang sangat lemah untuk menghadiri rancangan TV berkata dalam satu kenyataan: “Saya kini boleh melakukan perkara yang dulu tidak saya hargai.
“Saya boleh menghidu semula. Saya boleh makan secara normal kembali.

“Saya tidak lagi cacat. Saya akan mempunyai bibir dan boleh bercakap dengan jelas semula.

“Saya boleh mencium dan memeluk orang yang saya sayangi. Saya benar-benar berterima kasih kepada penderma itu dan keluarganya.” Kejadian malang yang menimpa Carla berlaku ketika dia mengunjungi rakan baiknya, Sandra Herold yang memelihara cimpanzi. Ketika itu, haiwan berkenaan berang lalu melompat ke arah Carla dan mengoyakkan wajahnya dan hampir keseluruhan tangannya.
Haiwan yang dipanggil Travis itu akhirnya ditembak polis di Stamford, Connecticut, Amerika Syarikat.

Sepasukan 30 doktor dan jururawat di sebuah hospital di Boston untuk melakukan pembedahan itu. Carla menerima kulit, otot saluran darah, urat saraf, lelangit dan gigi daripada seorang penderma yang tidak dinamakan. Pembedahan dijalani Carla adalah pembedahan transplan wajah sepenuhnya yang ketiga di AS. Carla juga menjalani dua kali transplan tangan tetapi ia terpaksa dipotong selepas dia menghidap pneumonia. Dalam satu wawancara untuk rancangan TV AS Today, Carla berkata, makanan pertamanya selepas pembedahan adalah telur dan keju berkrim.

Dia juga memberitahu, dia dapat merasa rahang dan dagunya semula. Carla berkata: “Saya boleh menggerakkan mulut dan tersenyum. Saya masih rasa lemah, tetapi sedikit demi sedikit saya semakin kuat.”


#3 GIVEAWAY SIMPLE : DOMO ITU MILIKKU

Haha. Memang tak ada kerja lain. Join GA je. Biasalah. Penganggur. Bulan september baru tahu result posting. Domo ni comey... kalau nak join klik banner di atas OK

Friday, August 12

::my GraduAtion day::

Alhamdullilahhhh....
Rasa macam xpercaya aku dahh grad...!!!
yeeeeeeeaaaaaaaaaaahuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!
Rase macam sekejap jee 4tahun bertungkus lumus belajar kat UPSI
akhirnye dapat jugak memegang segulung ijazahh ......




Terima kasih to my parents,,
both of you banyak yang memberi sokongan dan dorongan..
terutama hulurkan duit...heheheh
ape2 pun nanti saya bekerja akan saya balas semuajasamu..
Insyallahh......



Mereka ialah kawan baik saya....
nabilah and syarifah...
saya sayang mereka sangat2....
tima kasih kerana sudi menjadi kawan aku ..!!!!
kami berkawan sejak dari semester 1 lgiii
sampai la habis praktikall kami bertiga sentiasa bersama...
banyak sangat kenangan kita bersama....
susah senang bersama juga menjadi "jala**" bersama..
Akhirnya kami sama2 grad berjaya melepasi rintangannn
aminnnn,,!!!!!


Dan xlupa juga pada exhousemate akuuu...
mereka ini sangat banyak mengajar aku erti sebuah persahabtnn
tima kassih korangg..
masih ingat lagi bile time nak final paper sama stu umah
kami akan berkumpul ramai2 dan berbincang...
diketuai olehh linaa....budakk yang perasan comell
xnampak muka ko lahh...lainkali aku tepek lain..muhahaahaa
alsoo my frensss......
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
separuh of my classmatess...
xsempat nk bergambar habisss.....
masa xmengizinkannnn





WE ARE PHYSICS TEACHER!!!!!!

Siri mengimbau kenangan : Part 1


Dari kiri: Khaira, Ainun, Syazana, Atie, Nabilah

Tahun 2001: SMKA Naim Lilbanat........

Tahun 2001 aku dimasukan ke sekolah naim yang mana salah satu sekolah yang femes di kelantan....Tapi aku second intake so before aku p sekolahh nih aku sekolah kt SMK Kamil, Pasir putehh....Pengalaman di naim cukup banyak dan banyak mengajar aku supaya menjadi manusia yang berguna macam sekarang.:)read:bangsa perasan.....hahaha...

Ingin aku ceritakan first time masuk ke sekolah naim aku sangat takut kerana rata-rata pelajarnye tergolong dikalangan pelajar yang hebat yang mana datang dari sekolah di bandar dan of kos semuanya pandai-pandai belaka..Aku tahu aku tidak setaraf dengan mereka-mereka ini kerana aku hanyalah datang dari sekolah rendah kampung yang memang tidak dikenali ramai.

Pun begitu member satu sekolah dengan aku ada dua orang tetapi budak berdua ini memang ternyata kebijakkannya..Melalui hari-hari di naim sepanjang tingkatan satu membuatkan aku berasa sangat seronok di dalam ketakutan...Aku seronok mempunyaii ramai kawan dann kawan- kawan di dalam gambar di atas adalah kawan sekelas aku yang rapat dengan aku ketika berada di tingkatan satu...Kami belajar bersama - sama dan bermain bersama-sama dan aku sangat leka sehinggakan aku tidak paham apa yang di ajar oleh guru....hahaha..skemanyaa.....!

Aku hanya nak bercerita pengalaman dan kenangan yang sangat best..Ade time kami menduduki ujian akhir tahu sangat la susah bagi aku..ye laa orang study ko dok main2....Dlu hobi aku berbualll...sangat suka berbuall..sekarang pun kot...so, bila jumpa gng sekepala banyak keluar crite2 yang best smpaikan xde masa nk stdyy..bile time ujian akhir tahun mula la ak terkankang2 seorang diri xleh jawabbb...naikk stresss!!!aku dah jangka result akhir tahun f1 aku mesti terukk...dan mmg betul teruk sbb aku ditempatkan di kelas akhir masa f2....aku sedey n malu lagi2 antara kawan2 ak , aku je dok kelas belakang.....Ainun kelas pertama, nabilah kelas kedua, syazana kelas ke 3, khaira kelas ke 4 and akuuu?????hahahahh..kelas ke 5..muahahahaahahah...

Tapi kitaorang tetap kawan baik macam biasa even aku kelas last punn...sebab nabilah ngn ainun adalah sumber utama aku untuk bertanyakan kerja sekolah dan berbincang,read: meniru

Masuk f2 lagi bestt....!!perangai cam haram jadah..hahah...paling xleh belah sekali biasa la skolah agama kan wajib semayagn maghrib dengan isyak berjemaahhh....kitaorng boleh pergi ponteng semayang konon2 buat xleh semayang sebab xder masa nk buat kerja sekolahhh.....kitaorng angkut sejadah naik dalam kelas.. Bila kawan tengah semayang , akan ade 2 3 org berjaga2 diluar kelas konon cover line....semayang mgrib je kt kelas, isyak semayang kat dorm..kalo kawan2 lain tny ko semayang apa malam2 cm gini, biasa la jawab je semayang hajat...adoii..ingt kes nih jahilnye aku dlu.

Tp tabiat buruk kitorang nih skejap jep ...xpsll2 kantoi bodoh je dengan exco asrama...rupanya projek kami dapat dihidu oleh pelajr f3 time tuh sbb bgnunan diorng sebelah je dgn kami....diorng pi report.. xpsl2 kitoarng kene panggil time rollcall.....and time tuh seingt aku kawan aku mimi yang jdi ketuaa mintak maaf kt seme orang n janji xnk buat lagii...ayt xleh belah mimi yang aku igt smpai skang: maafkan kami, kami masih mentah umur setahun jagung:hahahhahaa..setahun jagung la sangat!!!

Kalo nk dingatkan balik banyakk sangat benda baik n buruk yang aku buat kawt naim dluu...xlarat nk citer kat sini satu2..seket2 bolehh laa...ahaha.......bile kitaorng dahh naik form 3,,,aku pun dah start insaf dah sket2 ...time tuh study jerr...otak pk study je tuk pmr...and alhambullilahhh kami berlima get best result in our PMR!!!yahooo............

Aku sayang korang2....my best frenn foreva...dah 11 taun kann kita kawann...susah senang bersama.......love u all!!!

p/s: khaira mg bace entry aku ni bangga x..??hahahaha

Thursday, August 11

GA Daripada Blog Sweettwinz!!!


Tak taulah kenapa aku tiba2 excited nak join GiveAway ni. Padahal blogging tak sampai seminggu. Kemaruk hadiah percuma kot. Haha. Tahulah dapat ke tak. Tapi hadiah semua comel2. Geram2
Ok lah. Kalau berminat nak join, klik je gambar2 di atas. Tata!!!

Giveaway [sitiatikah.com] Bulan Ramadhan

Salam Ramadhan rakan2 sekalian. Ini ada giveaway yang sangat menarik dari blog sitiatikah.com. Caranya mudah sahaja. Buat entri kemudian tulis pasal Giveaway ni. Kemudian komen di blog beliau. Hadiah boleh tahan power jugak. huuu.


RM 260 (RM 100 + RM 50 + RM 50 + RM30 + RM 20 + RM 10)
Domain + Hosting
Topup RM 20
Kad Raya
Keychain Singapore
Keychain Sarawak
1 CD Trust Port Total Protection edition 2011

Hadiah di atas ditaja oleh
Denaihati.com
Farrah Yong Fauzi
Sunahsukasakura.com
Nyamuk Terbang
Hamba Allah
Fauzi Nor
Tieka Ika
Salim Harmanain
Cik Kuntum
Datin Tyka
Cepat cepat! tarikh tutup pada 20hb August 2011. Menggunakan random.org untuk mencari pemenang. Benda apa random.org pun aku tak tahu. haha


Giveaway Duit Raya 2011!!!

 
duit raya percuma duit raya percuma!!!
Ni first aku join give2 away ni. huhuu. semoga berjaya
berminat? klik banner di atas

Tarikh tutup penyertaan : 24 August 2011