There was an error in this gadget

Wednesday, August 10

Air beras hilangkan jerawat

Banyak petua2 orang tua untuk menghilangkan jerawat dan jeragat di muka terutamanya kita sebagai perempuan.Ada seorang kawan aku, kawan masa sekolah rendah yang dah lama sangat xjumpaa...die tnaya aku how aku juga muka aku sebab dari dulu lagi jerawat masih tidak landing di mukaku...hahhaah
soalan apakah ni iniiii...??????


Ekceli aku xpakai apa2 produk pun skarang nih...just cuci mukaa dengan air semayang jer..(Read:perasan),,.hahaha...xderr laa...memang aku bukan yang jenis rajin nk kelebet muka depan cermin apatah lagi memakai pelbagai krim yang bagi aku sangat merimaskan itu...Aku dulu ade la sekali konon2 nak jaga muka pernah aku beli satu set garnier ape tah yang set warna kuning...tp hangat2 taik ayam je kott...pakai itu pun xhabisss...sampai naik kulat dah tp sayang nk buang sebab mahal:(


Okk.AKu nak share kan dengan semua bahawasanya aku hanya mengamalkan membasuh muka aku dengan air bilasan beras...betul ke aku cakap nih??maksud aku masa kita basuh beras tiga kali tu kann..air yang kita basuh beras tuh, sebelum buang aku raupkan kat muka aku...cukup tiga kali..And now alhamdullilah muka aku xnaikk jerawat...kadang2 jerawat gatal je kot ade naik sebijikk tua...


Aku dah lama amalkan guna air basuhan beras ini disapukan kat muka lepas aku bace satu majalah nih, mingguan wanita masa tu aku tengah belajar kat matrik pahang..sampai la skarang....


p/s ::jagalah muka anda jika xnak jadi macam ini:::


2 comments:

  1. aku pun penah terbce pasal tips ni..mmg betul air beras tu elok utk muke...hehe

    ReplyDelete
  2. a ahhh..tgk la aku role modelnye..hahaha

    ReplyDelete

Jangan segan tinggal komen yaa